Gruszka724

Gruszka724

Starszy Kucharz
[Przepisów: 31]

Pasta z wątróbki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Całkiem niezła ta pasta, takie coś innego na chleb ale lepiej smakuje ze świeżymi zielonymi ziołami. Zrobiłam ją w dwóch wersjach.

Pasta z wątróbki

Składniki:

Pasta z wątróbki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta z wątróbki
Oczyszczone wątróbki trzeba podsmażyć na oliwie. Do smażenia dodać tymianek, rozmaryn i czosnek. Całość po przestudzeniu zmiksować. Gdy całkiem ostygnie dolać koniak, włożyć masło i doprawić solą i pieprzem po czym ponownie zmiksować. Podawać z chlebem lub bagietką i udeekorować natka pietruszki. Można zamiast suszonego tymianku i rozmarynu użyć do tej pasty świeżych ziół z doniczki.