kontakt1982

kontakt1982

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 261]

Pasta z wędzonego pstrąga

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pastę robi się w okamgnieniu

Pasta z wędzonego pstrąga

Składniki:

Pasta z wędzonego pstrąga

 

  • 2 wędzone filety z pstrąga,w sumie ok 125 g
  • 50 g twarożku Filadelfia
  • 1 łyżka chrzanu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1/4 łyżeczki pieprzu kajeńskiego
  • 2 łyżki oliwy

 

Sposób przygotowania:

Pasta z wędzonego pstrąga
Zmieszaj składniki w blenderze na gładką masę.Pamiętaj aby dokładnie oddzielić mięso pstrąga od ości.

Za pomocą łopatki przełóż pastę do ceramicznej miseczki.Przed podaniem schłodź ok. 15 min.