Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pasta ze szprotek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kanapkowa pasta ze szprotek.

Pasta ze szprotek Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta ze szprotek

 

 

  • puszka szprotek w sosie pomidorowym 170g
  • pomidor
  • duży ogórek kiszony
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • łyżka musztardy sarepskiej
  • łyżeczka ketchupu
  • 1/2 cebuli
  • łyżka posiekanej pietruszki
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta ze szprotek
Puszkę ze szprotkami otworzyć, rybę przełożyć do miski. Pomidor, ogórek kiszony, ugotowane jajka pokroić w kostkę, dodać do ryby. Pietruszkę i cebulę posiekać dość drobno. Składniki wymieszać ze sobą w misce, dodać musztardę i ketchup, aby konsystencja była gładka. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Pasta ze szprotek
Do masy dodać ugotowane, pokrojone jajka.
Pasta ze szprotek
Do szprotek dodać cebulę, pietruszkę i pomidora.
Pasta ze szprotek
Na koniec dodać pokrojonego ogórka i wymieszać składniki.