Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Pasta ziemniaczana z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Gotujemy ziemniaki i jajka. Boczek i cebule podsmażamy. Rozpuszczamy masło na patelni. Wszystkie składniki mocno rozcieramy, Doprawiamy.

Pasta ziemniaczana z jajkiem

Składniki:

Pasta ziemniaczana z jajkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta ziemniaczana z jajkiem
Gotujemy jajka i ziemniaki w mundurkach. Obieramy, studzimy i rozcieramy widelcem. Jajka kroimy bardzo drobno. Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę, podsmażamy na patelni aż się zeszkli. Na tej samej patelni roztapiamy masło i podsmażamy na nim cebulkę. Rzodkiewki i i koperek bardzo drobniutko kroimy. Wszystkie składniki łączymy razem na patelni, zalewamy śmietaną i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Jemy samą lub z kruchym pieczywem.