wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Pasztecik dla dziecka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Moje dziecko nie lubi soczewicy, ale pod postacią pasztetu zjada ją chętnie. Polecam na kolację.

Pasztecik dla dziecka

Składniki:

Pasztecik dla dziecka

 

Sposób przygotowania:

Pasztecik dla dziecka
Soczewicę dzień wcześniej moczymy we wodzie. Następnie gotujemy ją na miękko. Dodajemy 1/2 łyżeczki majeranku, troszkę kminku do smaku. Cebulę myjemy, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy ją na oliwie. Potem usmażoną dodajemy do masy z soczewicy. Dodajemy jajka i delikatnie mieszamy, dodając trochę bułki tartej. Blaszkę smarujemy tłuszczem. Masę wykładamy do blaszki i posypujemy ją pestkami z dyni. Całość pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni.