Sposób przygotowania:
Paszteciki
Łopatkę pokroić w większe kawałki dodać 5 marchewek większych gotować na małym ogniu tak jak na zupkę dodać rosołek wołowy Gotować do miękkości. Następnie łopatkę mielimy i marchew dodajemy rosołek z gotowania tak aby zrobiła sie mokra masa która ładnie się zespoli ze sobą
Drożdże rozbełtać z letnim mlekiem dodać mąkę i cukier wlać do wgłębienia w mące przykryć ściereczka poczekać z pól godziny aż zacznie pracować wtedy
dodać jaja, wlać rozczyn, wyrobić. Wlać rozpuszczoną, lekko przestudzoną margarynę, dobrze wyrobić ciasto. Rozwałkować nakładać farsz piec 20-25 minut w 180 stopniach
Drożdże rozbełtać z letnim mlekiem dodać mąkę i cukier wlać do wgłębienia w mące przykryć ściereczka poczekać z pól godziny aż zacznie pracować wtedy
dodać jaja, wlać rozczyn, wyrobić. Wlać rozpuszczoną, lekko przestudzoną margarynę, dobrze wyrobić ciasto. Rozwałkować nakładać farsz piec 20-25 minut w 180 stopniach
Lady Marmolada