Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Paszteciki drożdżowe z mięsem kurczaka :

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Szybkie paszteciki z gotowego -schłodzonego ciasta drożdżowego .Na farsz użyłam mięsa udek kurczaka z ,, Kapuśniaku z pieczarkami "

Paszteciki drożdżowe z mięsem kurczaka :

Składniki:

Paszteciki drożdżowe z mięsem kurczaka :

 

  • 1/2 płata gotowego - schłodzonego ciasta drożdżowego ( używam Henglein )
  • mięso z udka kurczaka ugotowanego w zupie
  • 1 mała cebulka usmażona na szklisto na oleju ( na 1 łyżce )
  • sól
  • pieprz mielony
  • 1 żółtko

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki drożdżowe z mięsem kurczaka :
Ciasto rozwinąć ( użyłam połówkę ).Mięso obrane ze skórek i kości zmielić lub rozdrobnić w malakserze . Doprawić do smaku. Rozłożyć farsz na cieście i zwinąć w rolkę. Pokroić nożem na 8 kawałków . Ułożyć na papierze do pieczenia. Posmarować po wierzchu roztrzepanym żółtkiem. Wstawić do piekarnika. Nastawić na 180 * C i piec ok 25 minut aż się zrobią złote. Wyjąć - lekko przestudzić i podawać jako dodatek do czystych ( lub kremowych ) zup.