Sposób przygotowania:
Paszteciki krucho- drożdżowe z pieczarkamiETAP 1:

Cebulę obieramy z łupin i kroimy w piórka. Szklimy ją na rozgrzanym oleju.
ETAP 2:

Pieczarki oczyszczamy i kroimy w półplasterki. Dodajemy je do zeszklonej cebuli i smażymy razem kilka minut. Przyprawiamy do smaku solą i mielonym czarnym pieprzem.
ETAP 3:

Do miski kruszymy drożdże, dodajemy pokrojoną na kawałki margarynę i jajko, dodajemy sypkie składniki oraz śmietanę i wodę. Wszystkie składniki wyrabiamy razem aż uzyskamy ciasto o jednolitej konsystencji.
ETAP 4:

Wyrobione ciasto dzielimy na pól i rozwałkowujemy na prostokąty o grubości 3 milimetrów. Nakładamy wzdłuż farsz z pieczarek i zawijamy tak aby składanie było pod spodem. Kroimy nożem na kawałki o wybranej przez siebie długości.
ETAP 5:

Pokrojone paszteciki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia a wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do momentu aż sie ładnie zarumienią.