Sposób przygotowania:
Krucho-drożdżowe paszteciki
Ciasto: Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie, mąkę przesiać do miski i wymieszać z solą i pieprzem, dodać drożdże i zagnieść ciasto na koniec dodać olej i dokładnie wyrobić, ciasto ma odstawać od miski i ręki. Ciasto bez wyrastania cienko rozwałkować na podsypanej mąką stolnicy, foremki do wypieku małych tart delikatnie natłuścić, przykryć płatem ciasta i docisnąć wałkiem, zdjąć ciasto które się odcięło po bokach, a krążkami wylepić foremki, resztki ciasta jeszcze raz rozwałkować i wyciąć krążki do przykrycia pasztecików. Farsz: Cebulę pokroić w piórka, posypać solą i pieprzem, następnie udusić na maśle do miękkości pod koniec dodać pieczarki pokrojone w plasterki jeszcze troszkę razem podusić. Dodać około 1 łyżki posiekanej natki pietruszki i jeśli trzeba to całość doprawić. Farszem napełnić przygotowane foremki, przykryć krążkami ciasta i delikatnie docisnąć na bokach. Piec w temp. 180-190 st do 30 min. Podawać gorące z czerwonym barszczem.