Sposób przygotowania:
Paszteciki kruchodrożdżowe z pieczarkami
Mąkę przesiać,dodać tłuszcz,lekko posolić,posiekać staranie nożem.Gdy powstaną drobniutkie grudki,dodać rozkruszone drożdże i żółtka, zarobić ciasto nożem. Można dodać nieco śmietany. Zagnieść ciasto ręką, włożyć do miseczki, przykryć pozostawić na godzinę w lodówce. Ciasto rozwałkować na grubość 1/2 cm. Szklankę wykrawać krążki z połowy krążków wykrajać, środki kieliszkiem. Obwód pełnych krążków posmarować białkiem i ułożyć na nich krążki z wykrajanym środkiem, lekko ucisnąć. Przygotowane ułożyć na natłuszczonej blasze, obok ułożyć maleńkie wykrajane krążki. Upiec wstawiając do nagrzanego piekarnika, lekko zrumienić. Cebulę obrać pokroić i dusić z masłem. Pieczarki poszatkować dodać do cebuli, dusić kilka minut, następnie oprószyć mąką, wymieszać dodając śmietanę, chwilę podusić, zdjąć z ognia dodać żółtka przyprawić do smaku solą i pieprzem. Upieczone foremki napełnić nadzieniem, przykryć najmniejszymi krążkami, ułożyć na blasze zagrzać w piekarniku. Podawać na gorąco jako dodatek do zup. Nadzienie może być również z mięsa lub drobiu.