alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka i bardzo smaczna przystawka, choć trochę kaloryczna. Pieczarki sklejone serkiem topionym świetnie uzupełniają chrupiące ciasto. Polecam.

Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Pieczarki oczyszczamy i drobno kroimy. Podsmażamy na oleju, przyprawiamy solą i sporą ilością pieprzu. Gdy cała woda z pieczarek odparuje, dodajemy serek topiony i mieszamy aż się połączy z pieczarkami.

Ciasto francuskie kroimy na prostokąty (wielkość wedle uznania).

Na każdy kładziemy łyżeczkę nadzienia i zwijamy.

Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy w temp 200 st 15 min.
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Pieczarki podsmażamy, przyprawiamy, dodajemy serek topiony
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Na prostokąty z ciasta francuskiego nakładamy farsz i zwijamy