Sposób przygotowania:
Pasztet z ciecierzycąETAP 1:
Wieczorem zalewamy ciecierzycę wodą na całą noc. Następnie gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości na małym gazie pod przykryciem.
Skrzydełka obieramy ze skóry, ściągamy z nich mięso i wkładamy do miski. Dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki warzywa z rosołu oraz ciecierzycę. Blendujemy z dodatkiem kilku łyżek rosołu lub wody.
ETAP 2:
Cebulkę drobno kroimy, podsmażamy na oleju i dodajemy do miski. Masę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czerwonym curry. Dodajemy rozbite jajo oraz bułkę tartą i kaszę manną. Całość dokładnie wyrabiamy ręką.
Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia następnie wkładamy naszą masę. Wierzch nacięłam nożem ale nie jest to konieczne.
Całość pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 50 minut.
cherry
nieuchwytna