Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Paszteciki z fetą i szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mąkę przesiać do miski, wymieszać z solą, dodać stopniowo olej i szklankę wody, zagnieść ciasto.

Paszteciki z fetą i szpinakiem

Składniki:

Paszteciki z fetą i szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki z fetą i szpinakiem
Mąkę przesiać do miski, wymieszać z solą, dodać stopniowo olej i szklankę wody, zagnieść ciasto, odstawić przykryte na ok. 30 min. Szpinak odparować na patelni, ostudzić. Kawałki sera zmiksować ze szpinakiem, dodać jajko, posiekany czosnek. Doprawić do smaku. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 4 mm i pokroić na kwadraty o boku 10-12 cm. Nałożyć po łyżeczce farszu, zwinąć rogi do środka i zlepić. Posmarować jajkiem, piec ok. 40 min. w temp. 190 st. C.