Sposób przygotowania:
Paszteciki z mięsem
Wyrobić zaczyn z drożdży, cukru i śmietany, potem dodać do niego resztę składników, wyrobić. Ciasto powinno być elastyczne, tak, żeby można było je nadziać mięsem i zwinąć w małe rogaliki. Jak ciasto będzie za twarde dodajemy troszkę śmietany, a jak za miękkie, trochę mąki. Najlepsze są ciepłe, ale pieczone kilka dni przed podaniem i przechowywane w foliowym worku też są bardzo dobre.
Nadzienie
Mięso mielone smażymy lekko na tłuszczu po chwili dodajemy zarumienioną cebulę i przyprawy, jeszcze chwilę smażymy. Tak przygotowane mięso idealnie nadaje się do nadziewania pasztecików.
Nadzienie
Mięso mielone smażymy lekko na tłuszczu po chwili dodajemy zarumienioną cebulę i przyprawy, jeszcze chwilę smażymy. Tak przygotowane mięso idealnie nadaje się do nadziewania pasztecików.