Sposób przygotowania:
Paszteciki z szynką wg marlena1114
Na początku ciasto francuskie wyjąć z lodówki. Następnie mleko zagotować w rondlu. Mąkę utrzeć z tłuszczem na jednolitą masę. Dodać do mleka, nie przerywając mieszania gotować, aż sos zgęstnieje. Szynkę pokroić w drobną kostkę, ser zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Składniki dodać do sosu, doprawić do smaku solą i pieprzem. Płaty ciasta przekroić na połowę. Blachę opłukać zimną wodą, przełożyć na nią ciasto. Na każdym kawałku dnem szklanki wycisnąć pośrodku kółko. Zagłębienie napełnić sosem szynkowo-serowym. Brzegi ciasta posmarować mlekiem skondensowanym. Piec 15 minut w temp. 200 stopni C. Szczypiorek umyć i posiekać, posypać paszteciki. Gotowe paszteciki udekorować na talerzach liśćmi sałaty i cząstkami pomidora. Życzę Smacznego ;)