aqua65

aqua65

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 331]

Paszteciki ziemniaczane z rybą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Moje najlepsze paszteciki ziemniaczane

Paszteciki ziemniaczane z rybą

Składniki:

Paszteciki ziemniaczane z rybą

 

  • 40 dag ziemniaków
  • 25 dag filetów z dorsza
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • 3łyżki posiekanej natki
  • 1łyżka ziołowej przyprawy do ryb
  • sól
  • mielony biały pieprz
  • mąka do obtoczenia krokietów
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Paszteciki ziemniaczane z rybą
Ziemniaki ugotuj w mundurkach w posolonej wodzie. Następnie odcedź i obierz z łupinek. Filety z dorsza opłucz, osusz. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy. Włóż rybę i usmaż na złoty kolor z obu stron. Odstaw do wystudzenia. Cebulę obierz, grubo posiekaj, zeszklij na pozostałej oliwie. Usmażoną rybę ziemniaki oraz cebulę zmiel. Do tego dołóż jajka, natkę oraz przyprawę do ryb. Wszystkie składniki starannie wymieszaj. Przypraw solą i pieprzem. Z masy uformuj owalne krokiety. Obtocz je w mące i usmaż na oleju.