natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Pasztet.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasztet idealny jest do smarowania na chrupkie pieczywo.

Pasztet.

Składniki:

Pasztet.

 

Sposób przygotowania:

Pasztet.
Mięso dokładnie myjemy i gotujemy wraz z jarzynami do miękkości. Wątrobę usmażyć z cebulą na złoty kolor. Ugotowane mięso z warzywami oraz usmażoną wątrobę przemielić dwa razy przez maszynkę. Po zmieleniu dodać namoczone bułki, jajka, majeranek i doprawić do smaku pieprzem i solą. To wszystko dobrze wymieszać i przełożyć do wysmarowanej wcześniej tłuszczem foremki. Zapiec na złocisty kolor w temperaturze 180-200’C.