Sposób przygotowania:
Pasztet
1.Wołowinę, podgardle i brzuch gotujemy z włoszczyzną około
1,5 godziny;
2.Ugotowane mięso, wątróbkę, włoszczyznę ( z wyjątkiem pora) mielimy
3 razy. Po pierwszym zmieleniu dodajemy przyprawy do smaku, cebule, namoczoną i odciśniętą bułkę , żółtka.
3.Białka ubijamy na sztywną pianę i mieszamy delikatnie ze zmieloną masą.
4.Formę smarujemy tłuszczem, obsypujemy bułką tartą. Masę mięsną umieszczamy w formie i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C przez 1 godzinę.
1,5 godziny;
2.Ugotowane mięso, wątróbkę, włoszczyznę ( z wyjątkiem pora) mielimy
3 razy. Po pierwszym zmieleniu dodajemy przyprawy do smaku, cebule, namoczoną i odciśniętą bułkę , żółtka.
3.Białka ubijamy na sztywną pianę i mieszamy delikatnie ze zmieloną masą.
4.Formę smarujemy tłuszczem, obsypujemy bułką tartą. Masę mięsną umieszczamy w formie i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C przez 1 godzinę.