kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Pasztet drobiowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

smaczny swojski pasztet...

Pasztet drobiowy

Składniki:

Pasztet drobiowy

 

  • kurczak 1 sztuka
  • wątróbka drobiowa 20 dag
  • boczek ½ kg
  • marchewka 4 sztuki
  • pietruszka 2 sztuki
  • seler
  • por
  • cebula 2sztuki
  • jajka 2 sztuki
  • przyprawy:
  • sól, pieprz, gałka

 

  • wątróbkę sparzyć. Zmielić wszystko przez maszynkę, surową cebulę także. Do masy dodać jajka i przyprawy.
  • Piec w foremce około 1 godziny w 200C.

Sposób przygotowania:

Pasztet drobiowy
Kurczaka, boczek i warzywa ugotować, wątróbkę sparzyć. Zmielić wszystko przez maszynkę, surową cebulę także. Do masy dodać jajka i przyprawy. Piec w foremce około 1 godziny w 200C.