kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Pasztet jarski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

super pasztet, smaczny i pożywny...

Pasztet jarski

Składniki:

Pasztet jarski

 

  • ½ kg pieczarek
  • 2 puszki tuńczyka we własny sosie
  • 2 cebule
  • ½ słoika majonezu
  • żelatyna (ilość na ½ l płynu ale rozpuszczona w szklance wody)
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pasztet jarski
Cebulę kroimy w kostkę, dusimy na oleju, dodajemy starte pieczarki, smażymy aż odparuje woda ( ok. 20 min).
Studzimy, dodajemy sól i pieprz do smaku. Miksujmy wszystko z tuńczykiem, majonezem i rozpuszczoną żelatyną. Wykładamy do formy, wcześniej posmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką.

Tagi:

sosy