eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Pasztet marmurkowy Eli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam pasztet wegetariański z pieczarek, jajek ugotowanych na twardo i szczypioru z cebuli dymki.

Pasztet marmurkowy Eli

Składniki:

Pasztet marmurkowy Eli

pieczarki

jajka

pozostałe składniki

  • 1 duży pęczek szczypioru z cebuli dymki
  • 5 łyżek bułki tartej
  • 1 łyżka przyprawy do mięs
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasztet marmurkowy Eli

przygotowanie pieczarek

Pasztet marmurkowy Eli
Pokrojone pieczarki i cebulę usmażyć na maśle.

Pieczarki oczyścić i pokroić. Cebule obrać z łupinek i pokroić. Na patelni roztopić masło, dodać pieczarki, cebulę, sól, pieprz do smaku i usmażyć.

przygotowanie składników

Pasztet marmurkowy Eli
Obrane jajka pokroić w kostkę. Opłukany i osuszony szczypior pokroić.

Jajka ugotowane na twardo obrać i pokroić w kostkę. Szczypior opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić.

przygotowanie składników cd

Pasztet marmurkowy Eli
Przekładać do miseczki żółtka oddzielone od białek.

Z jajek pojedynczo oddzielać żółtka od białek i przekładać do miseczki.

przygotowanie składników cd

Pasztet marmurkowy Eli
Przygotować przyprawę do mięs, pieprz, sól i bułkę tartą.

Przygotować bułkę tartą, przyprawę do mięs , sól i pieprz.

przygotowanie pasztetu

Pasztet marmurkowy Eli

Do miski włożyć usmażone pieczarki, pokrojone jajka, szczypior, surowe żółtka, bułkę tartą i przyprawy.

przygotowanie pasztetu cd

Pasztet marmurkowy Eli

Wszystkie składniki pasztetu wymieszać. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę.

przygotowanie pasztetu cd

Pasztet marmurkowy Eli

Pasztet delikatnie wymieszać z pianą. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Pasztet przełożyć do keksówki, włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec około 50- 55 minut. Smacznego!