jumawi

jumawi

Starszy Kucharz
[Przepisów: 46]

Pasztet rybny

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

podawać na ciepło lub na zimno

Pasztet rybny

Składniki:

Pasztet rybny

 

  • 60 dag filetów( np mintaj, panga)
  • 1/2 szkl gęstej śmietany
  • 2 czerstwe bułki
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki chrzanu
  • garść posiekanej zieleniny
  • garść żółtego startego sera
  • sok z cytryny
  • vegeta
  • tłuszcz do formy

Sposób przygotowania:

Pasztet rybny
Filety natrzeć sokiem z cytryny i vegetą, zawinąć w folię spożywczą i wstawić na godzinę do lodówki. Bułki pokruszyć, zalać śmietaną i odstawić do napęcznienia, wymieszać z serem. Rybę, napęczniałe bułki przepuścić przez maszynkę, dodać żółtka, chrzan i posiekaną zieleninę, doprawić do smaku. Przełożyć do natłuszczonej podłużnej foremki, przykryć folią aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika (190*C) na 30-40 min.

Tagi:

sery ser