Sposób przygotowania:
Pasztet rybny
- Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć.
- Rybę zemleć razem z bułką. Dodać żółtka, groszek i mąkę wymieszaną ze śmietaną. Doprawić wymieszać.
- Białka ubić, dodać do masy.
- Piec w blaszce o wymiarach 12 x 30 cm. tzw. ,, kąpieli wodnej" ( formę z pasztetem włożyć do większej formy wypełnionej do połowy wodą), w temp. 200 st.C przez ok. 90 minut.
- Rybę zemleć razem z bułką. Dodać żółtka, groszek i mąkę wymieszaną ze śmietaną. Doprawić wymieszać.
- Białka ubić, dodać do masy.
- Piec w blaszce o wymiarach 12 x 30 cm. tzw. ,, kąpieli wodnej" ( formę z pasztetem włożyć do większej formy wypełnionej do połowy wodą), w temp. 200 st.C przez ok. 90 minut.