Sposób przygotowania:
Pasztet z bazylii i czerwonej papryki
Rozgrzewam piekarnik do 180 stopni. Spryskuje olejem do smażenia blachę. Wrzucam czosnek na 2 minuty do małego rondelka z wrzątkiem. Następnie dokładnie ucieram w malakserze czosnek, tofu, serek kremowy, parmezan, mąkę, całe jajka, białka i sól. Przelewam połowę do miski. Dodaje bazylię do malaksera i ucieram. Przelewam do przygotowanej blachy. Następnie przelewam masę z miski do malaksera, dodaję pieczoną paprykę, koncentrat pomidorowy i pieprz kajeński. Ucieram i wykładam łyżką na warstwę masy z bazylią. Małym nożykiem robię kilka nacięć przez obie warstwy. Później piekę godzinę, aż pasztet sie zetnie. Stawiam w blasze na metalowej kratce, by ostygła, a następnie wstawiam do lodówki co najmniej na 4 godziny.
grazka
Wyprobowalam kiedys panierowane,smazone-dobre.Ten pasztecik zrobie na pewno,wlasnie ze wzgledu na totu.