Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Pasztet z ciecierzycy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pasztet z gotowanej ciecierzycy z dodatkiem warzyw i przypraw. Pyszny wegetariański pasztet na kanapeczki.

Pasztet z ciecierzycy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasztet z ciecierzycy

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z ciecierzycy
Suchą ciecierzyce zalać zimną wodą i odstawić na 8h. Po tym czasie odcedzamy starą wodę zalewamy nową i dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy do miękkości.

Odcedzamy, usuwamy ziele i liść laurowy i miksujemy na gładką masę. Cebulę obrać i posiekać zeszklić na oleju dodać obrane i starte na tarce marchewką i pietruszkę. Smażyć 5 minut.

Do warzyw dodajemy ciecierzyce ,przyprawy i jajka - mieszamy i przekładamy masę do keksówki.

Pieczemy ok 45 minut w temp 180 stopni.
Pasztet z ciecierzycy
Suchą ciecierzyce zalać zimną wodą i odstawić na 8h. Po tym czasie odcedzamy starą wodę zalewamy nową i dodajemy liść laurowy , ziele angielskie i gotujemy do miękkości.
Pasztet z ciecierzycy
Cebulę obrać i posiekać zeszklić na oleju dodać obrane i starte na tarce marchewką i pietruszkę.
Pasztet z ciecierzycy
Do warzyw dodajemy ciecierzyce ,przyprawy
Pasztet z ciecierzycy
i jajka - mieszamy i przekładamy masę do keksówki Upiec