Sposób przygotowania:
Pasztet z ciecierzycy
Suchą ciecierzyce zalać zimną wodą i odstawić na 8h. Po tym czasie odcedzamy starą wodę zalewamy nową i dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy do miękkości.
Odcedzamy, usuwamy ziele i liść laurowy i miksujemy na gładką masę. Cebulę obrać i posiekać zeszklić na oleju dodać obrane i starte na tarce marchewką i pietruszkę. Smażyć 5 minut.
Do warzyw dodajemy ciecierzyce ,przyprawy i jajka - mieszamy i przekładamy masę do keksówki.
Pieczemy ok 45 minut w temp 180 stopni.
Odcedzamy, usuwamy ziele i liść laurowy i miksujemy na gładką masę. Cebulę obrać i posiekać zeszklić na oleju dodać obrane i starte na tarce marchewką i pietruszkę. Smażyć 5 minut.
Do warzyw dodajemy ciecierzyce ,przyprawy i jajka - mieszamy i przekładamy masę do keksówki.
Pieczemy ok 45 minut w temp 180 stopni.