Sposób przygotowania:
Pasztet z ciecierzycy
Cebulę , czosnek obrać i posiekać zeszklić na oleju. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Marchew i pietruszkę uparować i zmielić lub zmiksować blenderem razem z ciecierzycą.
Dodać odciśniętą bułkę , cebulkę , siemię lniane, jajka. Doprawić solą , pieprzem, kminkiem i tymiankiem. Formę keksową wysmarować olejem oprószyć bułką tartą i wyłożyć masę.
Wyrównać powierzchnie i wstawić od piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 1h.
Dodać odciśniętą bułkę , cebulkę , siemię lniane, jajka. Doprawić solą , pieprzem, kminkiem i tymiankiem. Formę keksową wysmarować olejem oprószyć bułką tartą i wyłożyć masę.
Wyrównać powierzchnie i wstawić od piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 1h.