Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Pasztet z ciecierzycy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszny zdrowy i ciekawy w smaku pasztet z ciecierzycy nie potrzeba dużo składników idealny dla wegetarian.

Pasztet z ciecierzycy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasztet z ciecierzycy

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z ciecierzycy
Cebulę , czosnek obrać i posiekać zeszklić na oleju. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Marchew i pietruszkę uparować i zmielić lub zmiksować blenderem razem z ciecierzycą.

Dodać odciśniętą bułkę , cebulkę , siemię lniane, jajka. Doprawić solą , pieprzem, kminkiem i tymiankiem. Formę keksową wysmarować olejem oprószyć bułką tartą i wyłożyć masę.

Wyrównać powierzchnie i wstawić od piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 1h.  
Pasztet z ciecierzycy
Ciecierzyce , marchew , pietruszkę zmielić dodać bułkę i cebulkę
Pasztet z ciecierzycy
Do masy dodać jajka i doprawić do smaku
Pasztet z ciecierzycy
Masę dokładnie wyrobić , formę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą
Pasztet z ciecierzycy
Pasztet przełożyć do keksówki i piec ok 1 h