justynkam

justynkam

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Pasztet z cukini

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pasztet jest bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu

Pasztet z cukini Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasztet z cukini

 

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z cukini
Cukinie obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach pozostawiamy na około 10 minut po tym czasie odsączamy .Cebule obieramy i kroimy w kostkę dodajemy do cukinii. Ser żółty trzemy na tarce i razem z bułką tarta i olejem dodajemy do przygotowanej cukinii. Jajka oddzielamy od żółtek ,które dodajemy do miski wszystko mieszamy do połączenia się składników , białka ubijamy na pianę i na koniec dodajemy do reszty, doprawiamy i mieszamy. Foremkę wykładamy folia aluminiową i smarujemy tłuszczem przekładamy do niej przygotowana masę i pieczemy godzinę w temperaturze 180 stopni. Smacznego !!!
Pasztet z cukini
Cukinie obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach
Pasztet z cukini
Do odciśniętej cukini dodajemy pozostałe składniki i mieszamy
Pasztet z cukini
Na koniec dodajemy ubite białka i natke pietruszki
Pasztet z cukini
pieczemy przez godzinę w 180 stopniach .