Sposób przygotowania:
Pasztet drobiowy z fasolką szparagową
Fasolę odgotowujemy w osolonej wodzie tak by była bardzo miękka. Studzimy i mielimy na sitku do mielenia maku. Udka odgotowujemy wraz z marchwią, doprawiając solą i pieprzem. Jak będą miękkie oddzielamy mięso od kości i mielimy przez maszynkę na średnim sitku. Pozostały z gotowania udek rosół możemy wykorzystać jako podkład do zupy na obiad. Cebulkę podsmażamy na oleju, studzimy i też przepuszczamy przez maszynkę. Przez maszynkę przepuszczamy również marchew i natkę pietruszki. Wyrabiamy pasztet dodając jajka i odciśniętą z nadmiaru mleka bułkę. Dodajemy przyprawy i dokładnie wyrabiamy. Przekładamy do wąskiej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C .Pieczemy gadzinę.
gosiapiotrek23