Sposób przygotowania:
Pasztet z królika i fasoli
Fasolę zalać zimną wodą odstawić na całą noc,następnego dnia odcedzić zalać świeżą wodą i ugotować do miękkości,odcedzić zostawić do wystygnięcia. Tuszkę królika i udka myjemy wkładamy do garnka zalewamy wodą tak aby przykrywała mięso dodajemy ziele liść laurowy,pieprz ziarnisty i gotujemy aż mięso będzie miękkie,warzywa -pietruszkę marchewkę seler oskrobać dodać w trakcie gotowania,5 minut przed końcem gotowania dodać drobiową wątróbkę.Ugotowane mięso i wątróbkę wyjąć z wywaru,ostudzić i obrać.Skręcić przez maszynkę o drobniutkich oczkach razem z fasolą i ugotowaną marchewką,do masy wbić jajka,dodać kajzerkę namoczoną wcześniej w wodzie i dobrze odciśniętą,cebulę drobniutko posiekać zeszklić na oleju na patelni razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem doprawić do smaku ziołami i solą wg swojego uznania.Wyrobić dokładnie ręką,gdy masa jest sucha można dolać troszkę wywaru z mięsa. Masę wyłożyć do natłuszczonej lub wyłożonej pergaminem blaszki wyrównać wierzch łyżką piec 60 minut w temp 180*c. Smacznego życzę:)