Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Roladki z mięsa wieprzowego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mięso wieprzowe nadziewane warzywami i boczkiem z dodatkiem musztardy chrzanowej to pomysł na pyszny obiad.

Roladki z mięsa wieprzowego Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Roladki z mięsa wieprzowego

 

  • 1 kg kotletów schabowych
  • 20 dag boczku parzonego
  • 3 ogórki kiszone
  • 3 suszone pomidory
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 cebula
  • 2 łyżki musztardy chrzanowej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki oleju
  • papryka mielona
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Roladki z mięsa wieprzowego
Ogórki, suszone pomidory i boczek pokroić w kostkę. Mięso pokroić na porcje, zbić tłuczkiem na cienkie płaty, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem.

Posmarować musztardą, posypać posiekaną natką pietruszki i cebulą. Na każdy kawałek mięsa ułożyć porcję boczku, ogórków i pomidorów. Zwinąć, zawiązać nitką kuchenną. Ułożyć w głębokiej blaszce lub w naczyniu do pieczenia, oprószyć papryką, skropić olejem. Na wierzchu położyć pokrojone w wiórki masło . Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na rumiano. Rumiane roladki przełożyć do garnka, podlać odrobiną wody lub bulionu, dusić do miękkości.

Przed podaniem z roladek usunąć sznurek.
Roladki z mięsa wieprzowego
Każdy płat mięsanatrzeć przyprawami i posmarować musztardą
Roladki z mięsa wieprzowego
Na wierzchu ułożyć porcję pokrojonych dodatków
Roladki z mięsa wieprzowego
Zwinąć w roladki, zawiązać sznurkiem, ułożyć w naczyniu.
Roladki z mięsa wieprzowego
Oprószyć papryką, polać olejem, obłożyć wiórkami masła
Roladki z mięsa wieprzowego
Włożyć do piekarnika i zrumienić