Sposób przygotowania:
Pasztet z golonki
Golonką myjemy.Razem z obraną cebulą i przyprawami {bez czosnku i majeranku} wkładamy do osolonej wody i gotujemy do miękkości.
Bułki zalewamy mlekiem.Gdy nasiąkną ,odciskamy z nich mleko.Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.
Ugotowaną golonkę odstawiamy do schłodzenia.Mięso oddzielamy od kości i razem z bułką mielimy w maszynce do mięsa.Dodajemy około pół szklanki wywaru mięsnego,czosnek i majeranek.Pozostałą
w ten sposób masę solimy,doprawiamy pieprzem i wyrabiamy na jednolitą masę.
Brytfannę lub naczynie do zapiekania smarujemy smalcem i napełniamy przygotowaną masę.Pieczemy około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 °C.
Bułki zalewamy mlekiem.Gdy nasiąkną ,odciskamy z nich mleko.Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.
Ugotowaną golonkę odstawiamy do schłodzenia.Mięso oddzielamy od kości i razem z bułką mielimy w maszynce do mięsa.Dodajemy około pół szklanki wywaru mięsnego,czosnek i majeranek.Pozostałą
w ten sposób masę solimy,doprawiamy pieprzem i wyrabiamy na jednolitą masę.
Brytfannę lub naczynie do zapiekania smarujemy smalcem i napełniamy przygotowaną masę.Pieczemy około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 °C.
Madeline
Madeline
Oczywiscie chodzi o swieze ziola. Moze tez sa przy okazji i swiete. :)