Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Pasztet z indyka i szynki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Łatwy pasztet bez pieczenia.

Pasztet z indyka i szynki

Składniki:

Pasztet z indyka i szynki

 

  • 35dag.ugotowanego lub pieczonego indyka,
  • 10dag.wędzonej szynki,
  • 1 cebula,
  • 2 łyżki wytrawnego wina lub bulionu,
  • 4 łyżki masła,
  • pieprz,sól

Sposób przygotowania:

Pasztet z indyka i szynki
3 łyżki masła rozgrzać na patelni,rzucić posiekaną cebulę i smażyć,aż zacznie się szklić,dodać mięso i szynkę,wlać wino lub bulion,doprawić pieprzem i razem smażyć 2-3min,wystudzić,zemleć,doprawić do smaku.Filiżanki lub miseczki wysmarować tłuszczem,nałożyć masę,ugnieść ją i polać z wierzchu pozostałym stopionym masłem,schłodzić w lodówce.Przed podaniem wyjąć z filiżanek lub miseczek,podawać na liściach sałaty.Można też go przybrać paskami papryki i gałązkami pietruszki.

Tagi:

szynka indyk