eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Pasztet z jajek Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszny pasztet z jajek z zielonym,ziarnistym pieprzem z zalewy,w sam raz na wielkanocny stół- polecam

Pasztet z jajek Eli Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasztet z jajek Eli

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z jajek Eli
24 jajka nakłuć igłą,zalać zimną wodą,dodać łyżkę soli i ugotować na twardo. Z jajek odlać wrzątek,lekko je potłuc i zalać zimną wodą. Ostudzone jajka obrać ze skorupek i zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Cebulę obrać z łupinki i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać olej,dodać cebulę i smażyć aż się zeszkli. Pieprz wyłożyć na sitko,opłukać zimną wodą i dokładnie odsączyć. Do jajek dodać pieprz,przyprawę,przesmażoną cebulę,4 surowe jajka,doprawić do smaku solą,pieprzem i wymieszać. 2 keksówki wyłożyć papierem do pieczenia. Do keksówek włożyć masę jajeczną i piec około 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C. Pasztet ostudzić i włożyć do lodówki na 24 godziny,żeby stężał. Pasztet pokroić w grubsze plasterki i ułożyć na półmisku. Z łososia uformować różyczki. Różyczkami i listkami natki udekorować pasztet. Smacznego!
Pasztet z jajek Eli
24 jajka nakłuć igłą,zalać zimną wodą,dodać łyżkę soli i ugotować na twardo. Z jajek odlać wrzątek,lekko je potłuc i zalać zimną wodą.
Pasztet z jajek Eli
Ostudzone,potłuczone i odlane zwody jajka obrać ze skorupek.
Pasztet z jajek Eli
Do jajek dodać pieprz,przyprawę,4 surowe jajka,doprawić do smaku solą,pieprzem i wymieszać.