Siedlce

Siedlce

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 414]

Pasztet z królika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Swojski pasztet z królika

Pasztet z królika Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasztet z królika

 

  • przód i podroby z królika
  • wątroba ok ( 150 g)
  • podgardle 150 g
  • dwie ćwiartki z kurczaka
  • 2 marchewki
  • 100 g czerstwej bułki
  • 2 cebule
  • 4 jaja
  • sól, pieprz, liść laurowy

Sposób przygotowania:

Pasztet z królika
Królika, podgardle oraz ćwiartki z kurczaka wkładamy do garnka, dodajemy liść laurowy ,marchew i cebulę, zalewamy wodą i dusimy . pod koniec gotowania dodajemy wątrobę i dusimy jeszcze trochę. Ostudzone mięso oddzielamy od kości. Bułki moczymy i wyciskamy. Bułkę oraz ugotowane mięso i marchewki przepuszczamy 2-3 razy przez maszynkę. Dodajemy jaja i przyprawiamy do smaku. Gotową masę wykładamy do formy i pieczemy 60 minut w 180 stopniach. Smacznego
Pasztet z królika
uwielbiam jeść go jak jest jeszcze ciepły ...
Pasztet z królika
Pyszny pasztecik z królicza- najlepszy bo swojski :D