Ania30

Ania30

Kucharz
[Przepisów: 12]

Pasztet z mięsa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

przepis bardzo łatwy chociaz troszke pracochlonny

Pasztet z mięsa

Składniki:

Pasztet z mięsa

 

  • 70 dkg karkówki, boczku, wołowiny, wątróbki drobiowej,
  • duża bagietka,
  • 7 jaj,
  • 3 cebule,
  • sól,
  • vegeta,
  • pieprz,
  • pół łyżeczki gałki muszkatałowej,
  • 1 łyżeczka tymianku i estragonu

Sposób przygotowania:

Pasztet z mięsa
mieso pokroic na wieksze kawalki i obsmazyc, nastepnie zmielic,dodac bagietke (wczesniej wymiczona w mleku), 7 jaj, 3 cebule lekko podduszone, sol, vegete, pieprz, galke muszkatalowa, tymianek i estragon. Forme keksowke wysmarowac margaryna, wysypac bulka tarta i napelnic masa do 2/3 wysokosci, pasztet posypac bulka tarta, piec okolo 60 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, wypieczony pasztet powinien byc ladnie zrumieniony i odstawac od formy.