lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Pasztet z mięsem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pasztet z mięsem i warzywami

Pasztet z mięsem i warzywami

Składniki:

Pasztet z mięsem i warzywami

 

  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 30 dag białej kapusty
  • 2 cebule
  • 30 dag fasoli
  • torebeczka ryżu
  • sól
  • pieprz
  • 5 jaj

Sposób przygotowania:

Pasztet z mięsem i warzywami
Fasolę namocz na 3-4 godz w wodzie i następnie ugotuj ją do miękkości,ostudź. Kapustę zszatkuj,zalej odrobiną wody i duś do miękkości.Odciśnij,Cebulę zeszklij na złoto.Ryż ugotuj.Wszystkie składniki zmiel w maszynce do mięsa i połącz z mięsem mielonym.Do masy wbij żółtka,przyprawy do smaku i pianę z białek.Masę przełóż do formy na pasztet i piecz w temperaturze 200 st.

Tagi:

ryż mięso