malwina1808

malwina1808

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Pasztet z ryby

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pasztet rybny można podawać z sosem szpinakowym

Pasztet z ryby

Składniki:

Pasztet z ryby

 

  • fix do kotletów mielonych
  • 1/2szk mleka
  • 1/2kg filetu z mintaja
  • 3jajka
  • 1/2puszki zielonej fasoli
  • 1/2puszki marchewki konserwowej

Sposób przygotowania:

Pasztet z ryby
Fix przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu, ale zamiast wody użyj mleka. Filet zmiel i połącz z fixem i jajkami.
Masę podziel na dwie części.
Formę wyłóż folią aluminiową.
Ułóż warstwę ryby, na to nałóż marchewkę i zieloną fasolkę.
Na warzywa włóż drugą część ryby.
Wstaw do nagrzanego piekarnika do 175stC. Piecz 1 godzinę.
Wystudź.