edyta337

edyta337

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 231]

SUPERPRZEPIS

Pasztet z selera

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wegetariański pasztet z korzenia selera, kaszy jaglanej oraz prażonego słonecznika. Wyśmienicie smakuje ze świeżym pieczywem oraz ogórkiem kiszonym.

Pasztet z selera Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasztet z selera

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z selera
1. Cebulę, czosnek oraz pora podsmażamy na patelni.

2. Seler oraz marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy wywar warzywny i dusimy wszystko na małym ogniu około 15 minut.

3. Nasiona słonecznika prażymy na suchej patelni.

4. Podsmażone warzywa i słonecznik przekładamy do naczynia blendera i miksujemy. Przekładamy do miski.

5. Dodajemy jajka, bułkę tartą, passate pomidorową lub koncentrat pomidorowy, tymianek, majeranek oraz sól i pieprz.

6. Wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy do foremki do pieczenia.

7. Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni około 50 minut.
Pasztet z selera
Cebulę, pora, czosnek oraz pora i marchewkę dusimy na patelni
Pasztet z selera
Nasiona słonecznika prażymy na suchej patelni
Pasztet z selera
Zmiksowane składniki przekładamy do miski i dodajemy bułkę tartą
Pasztet z selera
Dodajemy jajka, passate pomidorową, tymianek, majeranek oraz sól i pieprz