Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Pasztet z wątróbek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pasztet z wątróbek

Pasztet z wątróbek

Składniki:

Pasztet z wątróbek

 

  • 70 dag wątróbek drobiowych, oczyszczonych
  • 2 duże cebule, posiekane
  • 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • 1 szklanka kremówki
  • ½ łyżeczki tymianku
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • Ziarenka Smaku
  • pieprz ziołowy

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z wątróbek

Cebulę i czosnek dusimy do miękkości na maśle z dodatkiem oleju. Wątróbkę kroimy na drobne kawałki, dodajemy do cebuli, przyprawiamy tymiankiem, Ziarenkami i pieprzem. Miksujemy blenderem na gładką masę. Śmietanę ubijamy na sztywno, łączymy z wątróbką. Przekładamy masę do formy i wstawiamy do lodówki na 3-4 godziny.