Sposób przygotowania:
Pasztet z zielonej soczewicy z marchewką
Na początek należy soczewicę zalać wodą i odstawić na godzinę. W tym czasie można już zająć się podsmażaniem cebuli i czosnku, które wcześniej trzeba posiekać. Podsmażone warzywa dodać do garnka z soczewicą, gdy będzie to konieczne dolać wody, wstawić na gaz i gotować 25minut.
Po 10 minutach dodać pokrojone w plastry marchewki. Gdy minie czas gotowania soczewicy, zmiksować wszystko dokładnie, dodać jajko, koperek (posiekać), oliwę oraz przyprawy (tymianek, kolendrę i pieprz cayenne).
Nagrzać piekarnik do 180 stopni i piec pasztet w małej keksówce wyściełanej folia aluminiową, posmarowaną olejem. Smacznego!
Po 10 minutach dodać pokrojone w plastry marchewki. Gdy minie czas gotowania soczewicy, zmiksować wszystko dokładnie, dodać jajko, koperek (posiekać), oliwę oraz przyprawy (tymianek, kolendrę i pieprz cayenne).
Nagrzać piekarnik do 180 stopni i piec pasztet w małej keksówce wyściełanej folia aluminiową, posmarowaną olejem. Smacznego!