modestep

modestep

Szef Kuchni
[Przepisów: 7]

Patelnia karaibska

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Patelnia karaibska to świetne połączenie krewetek, warzyw i ryżu!

Patelnia karaibska Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Patelnia karaibska

 

  • 1 opakowanie Warzyw na patelnię karaibskich FRoSTY
  • 1 opakowanie Krewetek tygrysich FRoSTY
  • 150 ml śmietany
  • 100 g ryżu basmati
  • 50 ml wina białego
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Patelnia karaibska

Ryż nalezy ugotować w lekko osolonej wodzie. Warzywa wrzucamy na patelnię, dodajemy białe wino i dusimy przez ok. 10 minut. Dodajemy śmietanę i doprowadzamy do wrzenia. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Krewetki smażymy na oliwie z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku. Na talerzu układamy ugotowany ryż, dookoła warzywa, na wierzch usmażone krewetki.


Więcej kulinarnych inspiracji znajdziesz także na www.frosta.pl

Patelnia karaibska