iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Patelnia morka z ryżem i oliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne dobre aromatyczne

Patelnia morka z ryżem i oliwkami

Składniki:

Patelnia morka z ryżem i oliwkami

 

  • 5 szt kalmary,
  • 5 szt krewetki koktajlowe,
  • 4 szt osmiorniczki,
  • 5 szt małże bez muszli,
  • 1 szkl ryż,
  • 6 szt oliwki czarne Smak,
  • 1/2 szt papryka czerwona,
  • masło,
  • oliwa,
  • Sól,
  • 2 ząbek czosnek

 

Sposób przygotowania:

Patelnia morka z ryżem i oliwkami
Owoce morza płuczemy i dajemy na patelnie na rozgrzaną oliwę .Następnie podlewamy wodą i dusimy ok 10 min pod przykryciem .Ryż gotujemy w osolonej wodzie ,po ugotowaniu odcedzamy i dodajemy go na patelnie z owocami. Dodajemy wyciśnięty czosnek i troszkę masełka ,dusimy jeszcze chwilę .Dodajemy pokrojoną paprykę i pokrojone oliwki .Mieszamy Doprawiamy solą,pieprzem do smaku .