Dutkiewicz

Dutkiewicz

Szef Kuchni
[Przepisów: 86]

Patison nadziewany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Oryginalny pomysł na oryginalne warzywo!

Patison nadziewany

Składniki:

Patison nadziewany

 

 

Sposób przygotowania:

Patison nadziewany

Patison obrać, przekroić na pół i oczyścić z nasion. Miąższ i miękką skórkę zalać w garnku osoloną wodą na wysokość 2 palców. Kiełbasę zmielić w maszynce i zmieszać z rozgniecionym czosnkiem, majerankiem, solą, margaryną, żółtkiem oraz białkiem ubitym na pianę (zbyt rzadką masę można zagęścić płatkami owsianymi). Połówki patisona napełnić masą i włożyć do wrzącej wody, gotować do miękkości na małym ogniu. Z mąki i mleka zrobić masę i dodać ją do wody z patisonem i zagotować. Po zdjęciu z palnika dodać śmietanę bądź kefir.