Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Patisony w zalewie musztardowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Patisony w zalewie musztardowej to smaczny dodatek do sałatek lub obiadu.

Patisony w zalewie musztardowej Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Patisony w zalewie musztardowej

 

Sposób przygotowania:

Patisony w zalewie musztardowej
Wodę, sól, cukier, ocet zagotować, przestudzić, dodać musztardę, wymieszać. Patisony umyć, osuszyć. Do słoików włożyć koper, patisony, dodać czosnek, liście laurowe, pieprz i angielskie ziele. Zalać zimną zalewą, zakręcić zakrętki. Na dno garnka włożyć ściereczkę, ułożyć słoiki, wlać wody do 3/4 wysokości słoików. Pasteryzować przez 10 minut od momentu zagotowania. Gorące wyjąć z garnka, odwrócić do góry dnem. Przechowywać w chłodnym miejscu.
Patisony w zalewie musztardowej
Przygotować wszystkie potrzebne składniki
Patisony w zalewie musztardowej
Patisony włożyć do słoików i dodać przyprawy
Patisony w zalewie musztardowej
Zalać przygotowaną zimną zalewą zamknąć i pasteryzować

Tagi:

patison