Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Patisony w zalewie octowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Patisony w zalewie są wspaniałym dodatkiem do sałatek lub obiadu.

Patisony w zalewie octowej Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Patisony w zalewie octowej

 

Sposób przygotowania:

Patisony w zalewie octowej
Wodę, cukier, sól i ocet zagotować. Na dno każdego słoika włożyć pół gałązki kopru, liść laurowy, angielskie ziele, gorczycę, czosnek. Umyte, osuszone patisony ciasno ułożyć w słoikach, zalać przygotowaną zalewą, zakręcić zakrętki. Na dno garnka włożyć ściereczkę, ułożyć słoiki, zalać wodą do 2/3 wysokości. Pasteryzować około 25-30 minut, gorące wyjąć z wody i ułożyć do góry dnem, ostudzić. Przechowywać w chłodnym miejscu.
Patisony w zalewie octowej
Patisony dokładnie oczyścić umyć i osuszyć
Patisony w zalewie octowej
Na dno każdego słoiczka włożyć przyprawy
Patisony w zalewie octowej
Małe patisony ciasno ułożyć w słoikach i zalać zalewą

Tagi:

patison