Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Patisony z papryką w zalewie musztardowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Warzywa w zalewie to smaczny dodatek do surówek lub sałatek.

Patisony z papryką w zalewie musztardowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Patisony z papryką w zalewie musztardowej

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Patisony z papryką w zalewie musztardowej
Paprykę umyć, włożyć do garnka, zalać wrzącą wodą, odcedzić, zahartować w zimnej wodzie, usunąć gniazda nasienne. Paprykę i patisony pokroić na kawałki. Do słoików włożyć liście laurowe, czosnek, ziele, pieprz, koper, cebulę, patisony i paprykę. Wodę wlać do garnka, dodać ocet, cukier, sól, zagotować, wymieszać z musztardą. Gorącą zalewą zalać przygotowane warzywa w słoikach, zamknąć, włożyć do garnka, zalać ciepłą wodą, pasteryzować przez 15 minut. Gorące wyjąć z wody i do ostudzenia odwrócić do góry dnem.
Patisony z papryką w zalewie musztardowej
Na dno wyparzonych słoików włożyć przyprawy
Patisony z papryką w zalewie musztardowej
Następnie wsypać wcześniej przygotowane warzywa
Patisony z papryką w zalewie musztardowej
Wodę z pozostałymi składnikami zagotować i zalać warzywa
Patisony z papryką w zalewie musztardowej
Po 15 minutach pasteryzowania słoiki wyjąć i odwrócić do góry dnem