Sposób przygotowania:
Pavlova w duecie
Białka ubijamy na sztywno z dodatkiem soli. Nie przerywając miksowania dodajemy po łyżce cukru i miksujemy ok 2 min., czynność powtarzamy, aż skończy nam się cukier. Kiedy mamy sztywną i błyszczącą pianę dodajemy ocet oraz mąkę ziemniaczaną i delikatnie mieszamy. Na papierze do pieczenia rysujemy okrąg np. od talerza lub dna tortownicy. Pianę wykładamy na papier ( brzegi ciasta dawałam wyższe niż środek, tak by później w to wgłębienie dodać owoce ) i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180'C. Po wsadzeniu ciasta, temperaturę zmniejszamy do 120'C i tak suszymy przez 120 min. Po upływie tego czasu uchylamy delikatnie drzwiczki piekarnika i suszymy jeszcze do przestygnięcia. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Gotową wykładamy na bezę. Ozdabiamy wiśniami i czereśniami. Smacznego !!