Sposób przygotowania:
Pęczak z czerwoną cebulą i boczniakami
Pęczak gotujemy w solonej wodzie, mieszając co jakiś czas. Kiedy robi się miękki nakrywamy, gasimy ogień i odstawiamy.
Boczniaki kroimy w paseczki i podsmażamy na maśle, po 5 min podlewamy odrobiną wody i chwilę dusimy. Cebule obieramy i siekamy. Podsmażamy na odrobinie masła, dodajemy posiekany drobno czosnek niedźwiedzi mieszamy i doprawiamy solą.
Wszystkie składniki łączymy z sobą. Dusimy jeszcze chwilę aż smaki połączą sie. Doprawiamy pieprzem do smaku.
Boczniaki kroimy w paseczki i podsmażamy na maśle, po 5 min podlewamy odrobiną wody i chwilę dusimy. Cebule obieramy i siekamy. Podsmażamy na odrobinie masła, dodajemy posiekany drobno czosnek niedźwiedzi mieszamy i doprawiamy solą.
Wszystkie składniki łączymy z sobą. Dusimy jeszcze chwilę aż smaki połączą sie. Doprawiamy pieprzem do smaku.