Sposób przygotowania:
Pęczak z brukselką ,papryką i mięsem
Kapustki oczyszczamy, następnie gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie-odcedzamy na durszlaku. Kaszę gotujemy zgodnie ze wskazówką na opakowaniu -odstawiamy Umyte,osuszone mięso i kapelusze boczniaków kroimy w paski. Cebulę w pół krążki, czosnek drobniutko siekamy a papryczki w krążki. Na głębszą patelnię lub w rondlu rozgrzewamy olej. Wkładamy mięso,grzyby cebulę i czosnek. Doprawiamy w/w przyprawami i chwilę przesmażamy (mieszając) Następnie dodajemy papryki (mieszamy) zmniejszamy ogień,przykrywamy i dusimy do miękkości mięsa. Jak wszystko jest już miękkie wsypujemy kaszę i brukselki pokrojone (każda)na cztery części. Całość delikatnie mieszamy, doprawiamy sobie jeszcze jak jest za mało i gotowe. Podajemy np. z ulubionymi surówkami/ogórkiem/sałatką Smacznego :-)))
gusia1000