iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pęczak z jarmużem i jajkiem gotowanym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smaczna zdrowa i szybka w przygotowaniu potrawa. Polecam na obiad, wspaniale sprawdza się na lunch w pracy, wystarczy spakować do pojemniczka a potem odgrzać w piecyku. Smakuje na zimno jak i na ciepło.

Pęczak z jarmużem i jajkiem gotowanym

Składniki:

Pęczak z jarmużem i jajkiem gotowanym

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pęczak z jarmużem i jajkiem gotowanym
Pęczak gotujemy według przepisu na opakowaniu . Jarmuż myjemy odkrawamy łodygi i kroimy drobno. Czosnek obieramy i siekamy. Jajka gotujemy na twardo.

Na patelni na klarowanym maśle podsmażamy czosnek z jarmużem. Następnie dodajemy pęczak , mieszamy. doprawiamy solą do smaku.

Na koniec dodajemy pokrojone w dużą kostkę jajko. Lekko mieszamy .